Hart op tafel

Vaak zijn er vragen te over, zeker als het gaat over God, de bijbel en het geloven. Maar waar kun je ermee terecht? Om die reden organiseer ik, in plaats van een themakring in de komende tijd twee avonden - om te beginnen - waarop u/jij je persoonlijke vraag of je twijfel op tafel kunt leggen. 

Uit eerdere ervaring weet ik dat het een goede manier is om aandacht te geven aan die zaken, waar vaak iedereen vroeg of laat tegenaan loopt. Het leek me daarom de moeite waard om dit concept ook een keer in de gemeente uit te proberen. 

Vragen over de bijbel en twijfels in het geloven hangen ook nogal eens samen met de verschillende leeftijdsfases. Daarom kies ik voor twee avonden: 
• Op woensdag 28 februari 2024 voor 40-plus 
• Op woensdag 10 april 2024 voor 40-min 
Tijd: 20:00 - 21:30 uur (inloop vanaf 19:45) 
Locatie: Druivenzaal, Maranathakerk 

De opzet is als volgt: je kunt vooraf vragen insturen via de app of de mail, liefst zo spoedig mogelijk en uiterlijk tot het weekend voorafgaand aan de avond. De vragen worden in principe anoniem behandeld. Uiteraard kan ieder op de avond zelf doorvragen op gegeven antwoorden. 

Ik kijk uit naar open ontmoetingen en helpende gesprekken rond eerlijke vragen!
- Dominee Visser

Samen het avondmaalsformulier lezen

Weten wat je gelooft

Rond de viering van het avondmaal zijn er weerkerende vragen, zoals: Voor wie is het avondmaal? Hoe bereid ik me voor? Wat bedoelt Christus ermee? Op welke manier versterkt het je geloven? Hoe draagt het vrucht in je leven? 

Het afgelopen jaar zijn we steeds in de week van voorbereiding bij elkaar gekomen om daar aan de hand van het avondmaalsformulier op in te gaan en samen te ontdekken wat we geloven. Al lezend in het formulier kwamen we tot de helft en gaan er dus nog een jaar mee door. 

Na een inleiding op het desbetreffende gedeelte, gaan we samen in gesprek over de gedachten en de vragen die het oproept. Dat kan behulpzaam zijn en het is sowieso een goede opmaat naar een bewuste viering. Ik kijk naar u/jou uit, in het verlangen om daardoor samen dieper te wortelen in de genade van Christus en door de Geest op te wassen in het geloven, hopen en liefhebben. 

We komen op de volgende data samen:
• Woensdag 20 maart 2024
• Woensdag 5 juni 2024

Uiteraard hoop ik dat het je lukt om beide avonden bij te wonen. Mocht dat niet gaan, dan ben je ook welkom op de avond die je wel kunt. 

Er is koffie/thee vanaf 19:45 uur. Aanvang om 20:00 uur. Einde rond 21:15 uur.

Hopelijk tot ziens, dominee Paul Visser

Op deze pagina vind je mogelijk niet actuele themakringen. Elk nieuw kerkelijk seizoen worden de themakringen bijgewerkt en aangekondigd. Heb je een voorstel voor een thema of vragen over de startdata van themakringen? Neem dan gerust contact met ons op.