25 april 2021

De hemel is het einde niet!

Predikant:
Bijbeltekst: Openbaringen 7:9-17
Dienstsoort:

Samenvatting

Psalm 73: 23-2, Johannes 11: 25 en 26, openbaring 7: 9-17 en openbaring 21: 1-8

Je bent gemaakt om eeuwig te leven. Daar leef je waarschijnlijk niet altijd mee. Je oorsprong ligt in God en Hij is de Eeuwige. Waar gaat het dan naartoe? De bijbel is daar duidelijk over, je hebt twee wegen. Of kind aan huis bij God en kom je straks bij Hem thuis of je leeft langs Hem heen en komt terecht op een plaats waar God niet is: de buitenste duisternis. Jezus heeft dat zelf gezegd..

Je word dus niet gedwongen om eeuwig met Hem te leven. Je mag als je wilt verloren gaan. Jezus huilde erom toen hij Jeruzalem zag en Hij geen gehoor vond. Het grootste verdriet wat je God kan aandoen is nee zeggen tegen Hem. En die keus heeft consequenties net zoals in ons dagelijkse leven keuzes consequenties hebben.

De hemel, daar zijn we voor bestemd. Te komen daar waar God is. Hij is de hel ingegaan voor jou en mij, zodat wij niet langer afgerekend worden op onze tekortkomingen. Hij wil ons letterlijk redden van de hel en ons in de heerlijkheid brengen.

Lazarus zijn vriend was gestorven en Jezus huilde. Hij schreeuwde het uit tegen de dood. Hij kon de dood niet verdragen want Hij is het Leven! Door Jezus kan de dood ons niets meer doen. De dood blijft iets verschrikkelijks daarom maakt het alles uit dat Jezus erin kwam en de angel eruit haalde. De angel is eruit, de dood zal alleen nog maar een open deur zijn. Bij Stefanus werd dat zichtbaar, hij werd gestenigd en zei: ik zie de hemel geopend! Hij zag geen dood maar een open deur.

De hemel is geen eeuwig zangkoor. Ons leven zal een loflied zijn maar we zullen meer doen dan alleen zingen. De liefde zal doorbreken en er zal geen honger en dorst meer zijn. Er zullen geen tranen meer zijn. De hemel is echter het einde niet. De hemel is zoals Zwitserland was in de tweede wereld oorlog. Daar was je veilig terwijl heel Europa in oorlog was. Het einde is het nieuwe Jeruzalem dat neerdaalt uit de hemel. Daar zal de vrede van God heersen. Daar gaat God voor, de aarde als paradijs waar het leven goed is.

Dat was het doel toen de God de wereld schiep. Dan zal je je ten volle ontplooien en aan Jezus gelijk worden.

Categorie├źn