9 maart 2016

Rust bij de Vader

Predikant:
Bijbeltekst: Markus 1:35
Dienstsoort:

Samenvatting

Wie doet er wel eens boodschappen voor zijn of haar moeder? Je moet wel onthouden wat je moet kopen. Maar een briefje…, dat heb je niet nodig. Onderweg kom je een vriendje tegen en je praat met hem. Dan zie je een ongeluk… je gaat even kijken. Eindelijk kom je in de winkel. Maar wat moest je ook alweer halen?  Je was afgeleid en moet nu even rustig nadenken. Dan weet je het weer!

Vandaag gaat het over drukte, stilte en sterkte. Markus vertelt wat hij gehoord heeft van Petrus.
Het was vandaag zo’n drukke dag. Petrus was eerst in de synagoge geweest, want Jezus sprak daar.. Er waren allemaal mensen gekomen om te luisteren naar Jezus. Er was ook nog een zieke man geweest. Hij had heel erg tegen Jezus geschreeuwd. Daar kon hij niets aan doen, want hij was ziek. Jezus had hem beter gemaakt. De mensen vertelden het door aan hun buren. Iedereen wist het nu.

Daarna ging Jezus naar het huis van Petrus. Want Petrus’ schoonmoeder was erg ziek! Ze had hoge koorts en lag op bed. Maar, Jezus maakte haar weer beter. Hij pakte haar hand, hielp haar overeind en ze was weer helemaal beter. Ze kon zelfs weer eten koken! Dat was bijzonder. Jezus had haar weer genezen. Wat een wonder!
Ja, Jezus heeft het druk gehad. Hij heeft allemaal mensen een voor een beter gemaakt. Maar, eigenlijk wil Hij de mensen nog veel meer vertellen over de Heere God. Alleen, als Hij dan al die zieke mensen ziet, wil Hij ze ook graag beter maken. Er is dan niet veel tijd om te vertellen over God en Zijn Koninkrijk.

Heel vroeg in de morgen, als het nog donker is, wordt de Heere Jezus wakker. Hij gaat naar buiten. Weg van de drukte. Helemaal alleen. Hij zoekt een stille plek. Hij gaat bidden. Hij praat met Zijn Vader. Hij denkt dan alleen aan God. Zo komt Hij komt tot rust. Hij weet weer dat Hij aan iedereen het goede nieuws van God moet vertellen. Dat God van mensen houdt en dat Hij de mensen redden wil. Dat Zijn Koninkrijk komt.
Petrus wordt nu ook wakker. De zon komt alweer op. Maar, waar is Jezus? Hij is niet in het huis. Hij is weg. Ze gaan snel op zoek naar Hem. Er staan al heel veel mensen voor de deur. Zieke mensen. Zij komen voor Jezus. Maar nu is Hij er niet. Niemand heeft Hem gezien.
Dan op die stille plek, daar vinden ze Hem. ‘Iedereen zoekt U,’ zegt Petrus. Jezus blijft heel rustig. Hij zegt: ‘Kom, we gaan overal over de Heere God vertellen. Want dat is waarvoor Ik gekomen ben.’ Ze gaan op weg naar alle dorpen en steden in de buurt. Om te vertellen dat God van hen houdt.

Jezus zocht een stille plek op om te bidden. Daarna weet Hij weer waarvoor Hij gekomen is. Je kunt zeggen dat Hij door alle drukte en alle mensen met hun ziekten, afgeleid is. Door te bidden op een
rustige plek, krijgt Hij weer kracht om verder te gaan. Om aan iedereen te vertellen over God en Zijn Koninkrijk. Jij mag een ook rustige plek opzoeken. Om te bedenken wat je moet doen. Je mag ook altijd bidden. Daar krijg je rust van. De Heere God wil je altijd helpen zodat je weer weet wat je moet doen.

rustbijdevader

Categorieën