Activiteiten

Themakring: Je bekeren – wat is dat en hoe doe je dat?

By 17 september 2023No Comments

Het woord ‘bekering’ kan vandaag allerlei gevoelens oproepen. Positieve en negatieve. Er zijn er die er blij van worden, er zijn er ook bij wie het woord alleen al de nodige frustraties oproept. Vaak heeft dat te maken met de manier waarop er in hun verleden over gesproken werd.

In de bijbel is bekering een kernbegrip. Steeds weer roept God ertoe op en spoort Jezus ertoe aan. En er is blijdschap in de hemel als die roep bij ons gehoor vindt. Het is dus meer dan een ‘iets van vroeger’. Reden genoeg om samen na te gaan, hoe we daar vandaag op een bijbelse en positieve manier over kunnen praten in de gemeente en/of het gezin. Zodat we werk blijven maken van wat God op Zijn hart heeft voor ons.

Graag nodig ik u en jou dan ook uit om vier avonden gericht met dit thema aan de slag te gaan. Zodat we er wijzer van worden en ons geloven erdoor verdiept wordt. Onder leiding van de Geest!

Onlangs publiceerde dr. W. Dekker (voorheen predikant in R’dam Delfshaven) een boek Oproep tot ommekeer waarin hij deze urgentie ook benadrukt. De zorg om iets belangrijks te verliezen leeft blijkbaar breder. In aansluiting bij wat daar gesignaleerd wordt, heb ik gekozen voor een viertal thema’s, die we op de volgende data samen bespreken:

11 oktober – Wat zegt de bijbel erover?

25 oktober – Wanneer kun je zeggen ‘ik ben bekeerd’?

8 november – Hoe praat je er met kinderen en jongeren over?

22 november – Hoe ver gaat dat eigenlijk in ons leven?

De thema-avonden worden gehouden in de Grote Zaal van de Maranathakerk en starten steeds om 20.00 uur en worden rond 21.30 uur afgesloten. Vanaf 19.45 uur is er koffie/thee.

Graag hoor ik vooraf wie er interesse heeft en aan deze avonden wil deelnemen. Geef dit dan voor 20 september 2023 door aan de scriba Erik-Jan Quik (scriba@maranathakerk.nl).

Hopelijk raakt dit thema aan een brede behoefte en een verlangen in de gemeente. Ik kijk er naar uit om elkaar te ontmoeten. Dominee Paul Visser