Catechese

Catechese is een belangrijke schakel in het zelfstandig leren geloven van jongeren. Aan de hand van de methode Leer en Leef van de HGJB wordt geleerd te verwoorden wat we geloven, waarom we dat geloven en hoe we uit dat geloof mogen leven. In verschillende leeftijdsgroepen is er ruimte om te groeien naar meer diepgang en zelfstandigheid.

Catechisatie wordt gegeven in drie leeftijdsgroepen:
• 12 en 13 jaar (in de kleine zaal achter de keuken, onder leiding van IJsbrand Roobol)
• 14 en 15 jaar (in de consistorie, onder leiding van Matthijs Rietveld en Arjan Teeuw)
• 16+ (in de grote zaal, onder leiding van Hermen Dekker)

Daarnaast zijn er doorgaans één of twee groepen belijdeniscatechisanten. 

Voor jongeren die de 16+ groep ontgroeid zijn, maar de stap naar belijdeniscatechisatie nog te groot vinden, vormen we (mits daar voldoende belangstelling voor is) een groep waarin voor een wat informelere aanpak wordt gekozen, met een vaste gespreksleider.

Belijdeniscatechisatie

''Door twee jaar samen op te trekken, zoeken we bewust naar een stuk verdieping.''

Elk winterseizoen start een nieuwe groep belijdeniscatechisanten o.l.v. dominee P. J. Visser.  We komen om de 14 dagen op maandagavond van 20:00 tot 22:00 uur (met korte pauze) bij elkaar. In de andere weken komt de groep belijdeniscatechisanten bij elkaar die het jaar daarvoor is gestart. Er is bewust gekozen voor deze opzet, zodat je niet voor één uur elke week hoeft te komen én zodat we meer tijd hebben voor de bespreking van een thema. Na het eerste jaar kun je belijdenis doen als je daaraan toe bent. Uiteraard kan dit ook na het tweede jaar. Door twee jaar samen op te trekken, zoeken we bewust naar een stuk verdieping.

Misschien heb je nog heel veel vragen en lijkt belijdeniscatechisatie vandaag nog een brug te ver. Toch ben je juist dan van harte uitgenodigd om aan te haken, omdat er alle ruimte is om samen stap voor stap antwoorden te vinden op de vragen die jou bezighouden. Daar word je wijzer van dan van uitstel!

Als je van plan bent mee te doen, geef je dan via dominee Visser op via onderstaande button of app naar 06-41916507. Wil je daar eerst nog over praten, dan kun je dat ook aangeven.